No katsu sa punase tulega foori alt läbi sõita

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Orupõld saab lastega hästi läbi ning leiab, et aastatega on lapsed palju rahulikumaks jäänud.
Tiit Orupõld saab lastega hästi läbi ning leiab, et aastatega on lapsed palju rahulikumaks jäänud. Foto: Marianne Loorents

Kuigi koolilaste hulgas leidub nii kraadesid kui pailapsi, on õpilaste käitumiskultuur koolibussijuht Tiit Orupõllu hinnangul viie aasta taguse ajaga võrreldes hoopis paranenud.

“Juba mitu aastat ei ole enam ühtegi soditud ega lõhutud pinki olnud,” räägib lapsi Lehtse põhikooli vedav Tiit. Sügisel küll korra tekkis bussis sihvkade söömisega probleem, aga see arutati läbi ning jõuti üksmeelele. “Ma muidugi ei tea, mille arvel on lapsed paremaks muutunud,” ütleb muheldes Tiit, kes konkursil “Märka koolibussijuhti” tunnistati Lääne-Virumaal üheks kahest parimast koolibussijuhist.

Kuigi autojuhi ametit on kogu elu peetud, hakkas Tiit lapsi sõidutama 17 aastat tagasi. Kui ta nüüd järele mõtleb, siis päris soliidne aeg, kuigi ise ei panegi tähele, et aeg nii kiiresti läheb. Kõik need aastad on ta igal hommikul ja pärastlõunal lapsi kooli ja koju sõidutanud, aga samuti teatrisse, muuseumi või lihtsalt ekskursioonile viinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles