Noored sega(s)koorisid Kuressaares

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere reaalgümnaasiumi laulunoored said Saaremaalt tunnustuse, hea impulsi harjutamiseks ning teadmise, et lootust ei maksa kaotada raskemaski konkurentsis. Plaanis on minna vallutama Euroopat.
Rakvere reaalgümnaasiumi laulunoored said Saaremaalt tunnustuse, hea impulsi harjutamiseks ning teadmise, et lootust ei maksa kaotada raskemaski konkurentsis. Plaanis on minna vallutama Euroopat. Foto: Erakogu

Rakvere reaalgümnaasiumi segakoor üllatas kõige rohkem iseennast, kui tuli 14 noortekoori meretaguses tihedas rebimises oma kategoorias kolmandaks ja hinnati kulddiplomiga.

Lisaks pronksile kuulus rakverlastele IX koolinoorte segakooride konkursil-festivalil eripreemia parima instrumentaalsaate eest, mille oli rahvalikule koraalile “Mu süda, ärka üles” loonud oma kooli poistebänd Tuli – Johannes Pihlak ning Alex ja Felix Verlin.

Festivalil, mis seekord oli pühendatud Olav Ehala 65. sünnipäevale, võitis B-kategooria Tallinna reaalkool, teine oli Saaremaa ühisgümnaasium ning kolmandat kohta jagas Rakvere reaalgümnaasium Tallinna Gustav Adolfi gümnaasiumiga. “Arvasin, et see pole võimalik, et oleme Gustav Adolfiga ühe pulga peal. Aga nagu selgub, ei tohi endale ikka mingeid piire mõelda,” ütles reaalgümnaasiumi segakoori dirigent Elo Üleoja. Kulddiplom tähendab seda, et saavutati punktiarvestuses maksimumilähedane tulemus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles