Valimised ja nendega seonduv

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helle Noorväli.
Helle Noorväli. Foto: Erakogu

Paljudele inimestele valimised ei meeldi. Kas siis Aarne Mäe nimetatud kandidaatide “kerge käitumishälbe”, tehtava kampaania, massilise reklaami, väheütleva reklaamlause, katteta lubaduste tõttu või lihtsalt seepärast, et keegi on justkui tavalise elurütmi segi löönud. Tunnistan, et mina nende inimeste hulka ei kuulu: käin ise alati valimas ning õhutan oma tuttavaid ja pereliikmeid seda tegema.

Tegelikult valimisperiood mulle meeldib, vähemalt alates vabadest valimistest. Nüüd võite küsida, miks. Sest, olgu tegemist kohalike või (euro)parlamendi valimistega, on neil minu jaoks alati tähendus. Need panevad kaasa mõtlema, valimisdebatte kuulama ja vaatama, sõpradega ja ka tudengitega majandusvalikute teemal arutlema ning päris mitmel korral ka ise kandideerima ja kohalikus poliitikas kaasa lööma.

Valimised sunnivad vähemalt mingit osa meist tulema välja mugavustsoonist või lausa talveunest, kus on hea ja turvaline omaette, pereringis või siis tuttavatega tänavanurgal seistes kõiki ja kõike kiruda, või veel hullem – jäädagi ükskõikseks ja mõelda või öelda, et midagi ju niikuinii ei muutu ja meist ei sõltu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles