Kergeusklik Tapa perekond langes libapolitseinike ohvriks

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel tabas maakonnas tegutsevate libapolitseinike telefonikõnede laine Tapa elanikke, üks pere jäigi uskuma, et nende Moskvas elav poeg on sooritanud kuriteo.

Täpsemalt öeldes oli libapolitseinik väitnud, et poega ootab ees kolme aasta pikkune vabadusekaotus ja sellest pääsemiseks on vaja maksta 6000 eurot. Et nõutud summat polnud, siis oli pettur nõus ka 800 euroga.

Esimesed teated libapolitseinike tegutsemise kohta sai Ida prefektuur neljapäeval, kui Rakvere inimestele tehti pärastlõunasel ajal mitu kõnet ja teatati, et nende lapsega on midagi juhtunud. “Eestis eri piirkondades tegutsevad petturid, kes esitlevad ennast küll politseinike, advokaatide või juristidena,” selgitas Rakvere ennetus- ja menetlusteenistuse juht Joel Alla. Liiklusõnnetusse sattumise legendile lisaks on veel väidetud, et lähedane on kukkunud ja raha on vaja ravikulude katteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles