Politsei ei pea otstarbekaks korvpalluri marihuaanapruukimist menetleda

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Internet

Rakvere politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Joel Alla ütles, et korvpalliklubi Rakvere Tarvas endise liikme võimalikku kanepipruukimist ei ole otstarbekas menetleda.

Alla selgitas, et politsei sai lätlase Roberts Strumbrise dopinguproovist leitud marihuaanapruukimise tunnustest teada ajakirjanduse vahendusel. Et narkootilise aine pruukimine on Eestis keelatud, siis kaalusid korravalvurid, kas alustada menetlust või mitte.

Et Strumbris läks kodumaale, siis ei pidanud politsei teise riigi kodaniku vastu menetluse alustamist otstarbekaks. Kui dopinguproov, millest leiti narkootilise aine pruukimise jälgi, ei oleks olnud kohtu aktsepteeritav tõend, tulnuks määrata uus ekspertiis. Liiati oleks võinud Strumbris väita, et marihuaana pruukimise jäljed olid tingitud asjaolust, et ta pruukis seda mõnes teises riigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles