"Noored kooli" ootab kandideerijaid

Eva Samolberg
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kool.
Kool. Foto: Järvamaa Infoportaal

Algas kandideerimine "Noored kooli" enesetäiendusprogrammi, mille raames saavad osavõtjad võimaluse õpetada mõnes Eesti koolis.

Sihtasutuse Noored Kooli pressiesindaja Helen Sabrak märgib, et kaheaastane programm pakub osalejale mahukaid koolitusi juhtimise ja õpetamise alal ning ka enesetäiendust koolis pedagoogina töötades.

Veel lisab Sabrak, et väljavalitud osalejad läbivad suvel intensiivse ettevalmistuskoolituse ning alustavad koolides tööd septembris.

Noored Kooli on seadnud oma prioriteediks, et igal aastal jõuaks järjest rohkem osalejaid õpetajana oma panust andma Ida-Virumaa koolidesse, vahendab Sabrak.

«Sellel aastal püüab Noored Kooli oma programmi kaasata varasemast veel rohkem mehi, reaal- ja loodusainete spetsialiste ning venekeelse kogukonna esindajaid,» ütleb sihtasutuse tegevjuht Kristi Klaasmägi.

Programmi tulemustest rääkides mainib Sabrak, et pärast programmi lõpetamist jääb kooli tööle 50 protsenti ning haridusvaldkonda 75 protsenti osalejaist. Samuti lisab ta, et õpilased on valinud mitu korda Noored Kooli õpetajaid kooli kõige sõbralikumaks õpetajaks. Veel on saanud mitu õpetajat kohaliku omavalitsuse noore õpetaja tunnustustiitli.

Kandideerimise tähtaeg on 8. märts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles