Kundas muutub sooja hind igal kuul

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kundas on soojuse piirhind muutunud viimasel kolmel kuul, kuigi muutused pole küll teab mis suured olnud. Adven Eesti kliendihalduse valdkonna juht Arbo Reino selgitas, et detsembris oli põhjuseks maagaasi võrguteenuse hinna tõus, jaanuaris maagaasi aktsiisi tõus ja veebruaris eelmise aasta maagaasi hinnakõikumisi arvestava teguri muutus. Jaanuaris ja veebruaris on piirhinnad vastavalt 76,41 ja 76,76 eurot/MWh.

“Detsembris saime erakorraliselt osta maagaasi soodsamalt, kui olime arvestanud. Seetõttu rakendasime siis ka piirhinnast madalamat hinda – 73,86 eurot megavatt-tunni eest,” kõneles Reino.

Viimasel ajal on kõik kuulnud uudiseid toornafta dollarihinna langusest, see omakorda on põhjustanud küsimuse soojuse hinna muutuse kohta. Reino selgitas, et soojuse tootmiseks kasutatava maagaasi hinda mõjutab üheksa kuu keskmine kütteõli hind eurodes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles