Õppefilm toob maksuteema noortele lähemale

Eva Samolberg-Palmi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osatäitjad Margus Mägedi (vasakul) ja Sander Sakkos (keskel).
Osatäitjad Margus Mägedi (vasakul) ja Sander Sakkos (keskel). Foto: Kaader filmist

Eesti maksu- ja tolliameti peadirektori Marek Helmi sõnul on oluline tõsta noorte seas maksuteadmisi. “Küsides, milliseid makse noored teavad, nimetatakse veemaksu, elektrimaksu,” tõi Helm näite. Möödunud nädalal toimus Lääne-Viru maavalitsuses projekti “Ettevõtlusteatri metoodika ja “Ettevõtliku kooli programmi” ühine rakendamine – maksutarkuse lugu” tutvustav infopäev, kuhu olid kogunenud koolide majandusõpetajad, projekti koostööpartnerid ja EMTA töötajad.

Infopäeval tutvustati Lääne-Viru arenduskeskuse konsultandi Olga Tšernikova ja TÜ Viljandi kultuuriakadeemia tudengi Kristlin Kunnuse koostöös valminud stsenaariumi alusel tehtud õppefilmi “Maksutarkus”, mille ülesanne on õpetada noortele maksutarkust, selgitada maksude olulisust ning suurendada seeläbi ellu astuvate inimeste ettevõtlikkust.

EMTA peadirektori Marek Helmi sõnul on noorte teadlikkus maksude ja maksumäärade kohta sageli ebapiisav, samas on tehtud juba olulisi samme paremuse suunas. “Maksumaksjale tuleks ette manada pikk perspektiiv – noor peab mõtlema sellele, kas leppida miinimumtasuga ja võtta ülejäänu tööandjalt ümbrikus. On vahe, kas seda selgitab maksuametnik või räägib keegi teine,” kõneles Helm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles