Riiklikele kultuuripreemiatele esitati 87 kandidaati

Eva Samolberg-Palmi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanameister Ferdinand Veike sai 90!
Vanameister Ferdinand Veike sai 90! Foto: nuku.ee

Riiklikule kultuuripreemiale pikaajalise väljapaistva loomingulise tegevuse eest kandideerib ka Viru-Jaagupi kandist pärit ja mullu oma 90. sünnipäeva tähistanud Ferdinand Veike, kes on tuntud kui nukunäitleja ja nukuteatri asutaja. Samuti kandideerib sellele Oonurmest pärit dirigent Ants Üleoja.

Möödunud aasta silmapaistva loomingu eest on teiste seas preemiale kandideerimas ka Kadrina päritolu teatrimees Märt Meos ja Tapalt sirgunud animaator Priit Pärn.

Kokku esitati riigi kultuuripreemiate komisjonile tähtajaks 87 ettepanekut loomeisiku või loomingulise kollektiivi premeerimiseks. Neist 40 on esitatud preemiale pikaajalise väljapaistva loomingulise tegevuse eest. Preemiale möödunud aasta silmapaistva loomingu eest esitati 47 loomeisikut või loomingulist kollektiivi.

Kultuuri elutööpreemia antakse kolmele isikule ning ühe preemia suurus on 64 000 eurot. Viis preemiat suuruses 9600 eurot antakse möödunud aastal avalikkuseni jõudnud väljapaistvate loominguliste saavutuste eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles