Põrgulikud kiirlaenud tuleb ära keelata!

Siret Kotka
, riigikogu liige, keskerakond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siret Kotka
Siret Kotka Foto: Erakogu

Olen täiesti nõus kunagise riigikogu liikme, praeguse peaministri Taavi Rõivasega, et kiirlaenud tuleb Eestis ära keelata. Arusaadavalt on tegu  röövelliku liigkasuvõtuga, mille puhul aasta põhjal sadadesse protsentidesse ulatuvad intressid võivad kohusetundlikumagi kiirlaenuvõtja võlapõrgusse paisata. Nii röögatute protsentidega laenude korral on enam kui tõenäoline, et osal laenuvõtjatel tekivad tõsised probleemid nn SMS-laenu tagasimaksmisega. Lihtsat elu ja kerget kulutamist õhutav laen põhjustab raskusi ja kannatusi.

Kiirlaenuvõtjaid on Eestis tänaseks juba ligi 36 000 inimest. Seda on rohkem kui Jõgevamaal, Järvamaal või Saaremaal elanikke. Kogunisti kolmandik kiirlaenuvõtjaist ei saa laenu tagasimaksmisega hakkama.

Kiirlaenu võtavad enamasti need, kes pangast laenu ei saa. Sageli on tegemist inimestega, kes elavad palgapäevast palgapäevani ja kel on raske tulla toime igapäevaste kuludega. Anda neile veel kiirlaen oma ohtude ja riskidega on igapidi vastutustundetu. Kas tõesti tahab riik sellised inimesed veelgi sügavamasse laenukuristikku tõugata?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles