Mõisamängud Haydni ja Brahmsiga

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusika.
Muusika. Foto: Internet

Muusikasõprade Selts toob sarja "Mõisamängud" raames 30. jaanuaril kell 9.50 kontserdi kaunisse Kiltsi mõisa.

Esinevad Tallinna Kammerorkestri muusikud Yana Mägila, Mari Targo (viiul), Karin Sarv, Laur Eensalu (vioola), Leho Karin, Villu Vihermäe (tšello). Kavas on Joseph Haydn: Keelpillikvartett "Kvindid", Johannes Brahms: Keelpillisekstett nr 1 op 18.

Olles küll tuntud sümfonistid, andsid nii Haydn kui Brahms suure panuse ka kammermuusika valdkonda. Haydn oli lausa keelpillikvarteti žanri loojaks. Sellel kontserdil saab lisaks ühele armastatuimale Haydni keelpillikvartetile - "Kvindid" kuulata ka tõeliselt rikkalikku kõlamaailma - kahele viiulile, kahele vioolala ja kahele tšellole loodud Brahmsi teos on ilmselt kõige tuntum sekstett üldse.

Esinejad on Tallinna Kammerorkestri orkestrandid ning aktiivsed Eesti interpreedid. Eesti üks olulisemaid ning rahvusvaheliselt tunnustatumaid muusikakollaktiive, Tallinna Kammerorkester esineb lisaks Eestile ka paljudel mainekatel festivalidel üle maailma ning on koostööd teinud paljude tunnustatud plaadifirmadega. Üks hiljutistest TKO saavutustest on osalemine Arvo Pärdi autoriplaadi “Adam’s Lament” salvestusel, mis pälvis 2014. aastal Grammy.

Kontsert on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles