Otseülekanne: muuseumide aastakonverents ja auhinnagala

Karin Kangro
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muuseumirottideks kutsutud aastaauhinnad.
Muuseumirottideks kutsutud aastaauhinnad. Foto: Lauri Kulpsoo

Postimees vahendab reedel otsepildis Rakveres toimuvat muuseumide aastakonverentsi ja sellele järgnevat auhinnagalat, kus kuulutatakse välja möödunud aasta parimad muuseumid.

Muuseumide aastakonverents, kus esitletakse aastaauhindade nominente, algab Rakvere teatris kell 10.30 ja lõpeb kell 16.30. Auhindade laureaadid selguvad kell 18.45 Rakvere spordihoones toimuval auhinnagalal, kus antakse üle 10 auhinda eri kategooriates ja lisaks ka eripreemiad.

Kokku esitati aastaauhindade konkursile 77 projekti, mille hulgast valisid muuseuminõukogu teemakomisjonid välja 29 nominenti 16 muuseumist. Eesti muuseumide aastaauhindu annab välja kultuuriministeeriumi muuseuminõukogu ja toetab Eesti Kultuurkapital.

Iga kategooria võitja saab auhinnaks 1300 eurot, mille eest võib osaleda kas «The Best in Heritage» konverentsil Dubrovnikus, Euroopa muuseumifoorumi aastakonverentsil või õppereisil Euroopa aasta muuseumi tiitli võitnud muuseumisse. Kõik võitjad saavad endale ka pisikesed Muuseumiroti kujud, mille autor on skulptor Tiiu Kirsipuu. Rändauhinnana jäävad ringlema suured Muuseumirotid näituse ja püsinäituse auhinna võitjale.

Lisaks antakse välja kaks eriauhinda: EASi turismiarenduskeskuse tunnustus «Kõige turistisõbralikum muuseum» ja muinsuskaitseameti auhind muuseumi kui kultuurimälestise restaureerimise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles