Päästekolledži lõpetab 18 uut päästjat

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike-Maarja päästekooli õppurid oma harjutusväljakul, mis on Euroopa üks parimaid.
Väike-Maarja päästekooli õppurid oma harjutusväljakul, mis on Euroopa üks parimaid. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Täna antakse sisekaitseakadeemia päästekolledži Väike-Maarja päästekoolis üle lõputunnistus 18 uuele päästjale, kes hakkavad inimeste elu, tervist ja vara kaitsma erinevates komandodes üle Eesti.

Sisekaitseakadeemia päästekolledži direktori Ain Karafini sõnul on päästevaldkonnas väga vajalikud professionaalsed teadmised ja oskused ning ühtse meeskonnana töötamine, et toime tulla päästja vastutusrikka ja kiiret tegutsemist nõudva elukutsega. „Lõpetav päästjate õppegrupp näitas juba õpingute käigus, et nad on valmis töötama ühtse meeskonnana“ iseloomustas Karafin täna lõpetavaid päästjaid.
Verivärskeid pritsimehi tulevad tervitama sisekaitseakadeemia rektor Lauri Tabur, päästekolledži direktor Ain Karafin, päästeameti peadirektori asetäitja Tauno Suurkivi ning Väike-Maarja valla haridus- ja kultuuriosakonna juhataja Aare Treial.

Sisekaitseakadeemia päästekolledž on kaasaegne õppekeskus, kus õppetöö on nii teoreetiline kui praktiline. Teoorias omandatakse kõik päästevaldkonnas vajalikud teadmised. Praktilises õppetöös kasutatakse moodsaid side- ja infotehnoloogia vahendeid, virtuaalset 3D treeningkeskkonda XVR (eXtreme Virtual Reality), mille läbimängitavate koolitustega arendavad päästjad, politseinikud ja kiirabitöötajad kriitiliste juhtumite lahendamist.

Simulatsiooni keskkonnas saab tekitada ehedaid olukordi, et läbi mängida kogu kriisijuhtimise valdkonna juhtimise ja otsuste ahel. Praktilisi tunde viiakse läbi ka Euroopa ühel parimal harjutusväljakul spetsiaalsete simulaatoritega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles