Veebruaris saab Rakveres verd anda

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakveres saab doonoritelkides verd loovutada 24. ja 25. augustil kella 12-18 ning 26. augustil kell 11-17.
Rakveres saab doonoritelkides verd loovutada 24. ja 25. augustil kella 12-18 ning 26. augustil kell 11-17. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskus ootab nii uusi kui ka püsidoonoreid verd loovutama Rakvere kultuurikeskusesse 5. veebruaril, ajavahemikul kella 10-14.30. ja 17. veebruaril kella 10.-14.30.

„Oleme doonorite suure huvi tõttu hakanud Rakveres sagedamini käima ja tundub, et inimestele see meeldib ja sobib,” ütles verekeskuse arendusjuht Ülo Lomp. “Järjekordi on vähem ja vereloovutamine kulgeb enamasti kiiresti ja mugavalt.“

Doonoriks sobib terve, puhanud ja söönud ning vähemalt 50 kilogrammi kaaluv inimene vanuses 18–60 eluaastat, kes on Eesti vabariigi kodanik või elanud Eestis elamisloa alusel üle ühe aasta.

Verekeskus julgustab doonoreid verd loovutama regulaarselt, kolm-neli korda aastas.

Doonorite verd kasutatakse rasketel operatsioonidel ja sünnitustel, patsientide raviks verejooksu, raske trauma, aneemia, leukeemia, vähi- ja maksahaiguste, põletuste ning paljude teiste haiguste puhul. Doonorivere toel on võimalikud ka paljud plaanilised operatsioonid, mida muidu liiga suure verekaotuse kartuses ei saaks sooritada.

Lisainfot saab verekeskuse kodulehelt www.verekeskus.ee ja Facebooki fännilehelt “Doonorid ja Sõbrad”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles