Ämbrid kaasa, kindad kätte ja tee äärde konni päästma

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige tähtsam on konnade abistamisel kindaid kanda, nagu ka Porkuni kooli õpilane Andrei Kapitonov tegi, sest konnade nahk on väga tundlik.
Kõige tähtsam on konnade abistamisel kindaid kanda, nagu ka Porkuni kooli õpilane Andrei Kapitonov tegi, sest konnade nahk on väga tundlik. Foto: Erakogu

1053 konna pääsesid kevadel eluga tänu Porkuni kooli õpilastele, õpetajatele ja külaelanikele. See ei jäänud märkamata ka riigi tasandil, sest konnade päästmine tõi koolile aasta keskkonnateo konkursil tunnustuse.

“See oli nii imeline vaatepilt, kui konnad üles ärkasid ja liikuma hakkasid, terve metsaalune sahises,” kirjeldas Porkuni kooli majandusjuhataja Kai Noormägi õhinaga, kui meenutas kevadist vaatepilti.

Just tema oli Porkuni piirkonnas konnatalgute algataja. Ta nägi internetis kuulutust, et otsitakse talgujuhte, ning mõtles, et miks mitte proovida. Et Noormägi käib koolilastega ka kepikõndi tegemas, oli neil võimalik jälgida, millal ja kui palju konni on juba liikvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles