Tulekul põnev politseiteemaline konverents

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konverents on jätk Eesti politseimuuseumi kogutud tuntud korrakaitsjate mälestustest. Pildil keskkriminaalpolitsei endine juht Kalev Prillop.
Konverents on jätk Eesti politseimuuseumi kogutud tuntud korrakaitsjate mälestustest. Pildil keskkriminaalpolitsei endine juht Kalev Prillop. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Eeloleval reedel algusega kell 10 korraldab SA Virumaa Muuseumid hotell Aqva konverentsisaalis politseiajaloo konverentsi “Eesti politsei metsikutel 90ndatel”.

Konverentsi eesmärk on koguda mälestusi perioodist, mil riigis valitses kõrge kuritegevuse tase ja politsei ei suutnud piisavalt tõkestada kuritegelike jõudude tegevust.

Konverentsi tuleb tervitama siseminister Hanno Pevkur ja põhiettekandega esineb Tartu ülikooli õigusteaduskonna professor Jaan Ginter.

Ettekannetega oma mälestustest 90ndate politseielustesinevad justiitsminister Andres Anvelt, riigikogulane Kalle Laanet, endine kapo peadirektor Jüri Pihl ja teised. Eesineb ka politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher, kes saab ise võrrelda, kuidas on politsei kasvanud kaasaegseks ja võimekaks struktuuriks.

“Korraldame konverentsi eesmärgiga koguda muuseumile mälestusi ajast, mis tänasega võrreldes oli tõesti metsik,“ ütles sihtasutuse Virumaa Muuseumid juht Ants Leemets. „Konverents on jätk meie  Eesti politseimuuseumi üritusele “Politseiakadeemia”, mille käigus käisid esinemas endised tuntud politseinikud nagu Koit Pikaro, Ain Seppik, Villu Vane ja teised. Kõik need mälestused on võetud videosse ja kasutatakse ära uuenevas ekspositsioonis.”

“Me oleme kogunud märkimisväärse hulga mälestusi ja esemeid 1990ndatest,“ ütles Eesti politseimuuseumi juht Andrus Eesmaa. „Konverents on vahekokkuvõte tehtust ja konverentsi ajalgi kogume juurde uusi mälestusi sellest politseile keerulisest ajast.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles