Kiri: Kuidas E & G näljutab Rakvere Sepikoda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vanadel kaugetel aegadel oli nii, et kes seppa nöökis või talle võlgu jäi, selle jaoks aeti ora punaseks ja pisteti sinna, kuhu ta seda kõige vähem soovis. Tänapäeval asi enam nii lihtsalt ja tõhusalt ei lahene. Tänapäeval pead sa oma teenitud raha käima lunimas, palumas, ja kui see ei aita, siis on hulk juriidilisi võimalusi oma raha kätte saada, mis aga väikese ettevõtte puhul võib päädida sellega, et raha laekub sinu pankrotihalduri kontole.

Kirjutama alljärgnevat lugu pani mind see, et ühel ilusal päeval pakkus ehitusettevõte E & G OÜ Rakvere Sepikojale allhanke tööd Narva Victoria Bastioni renoveerimisel. Tegelikult oli juba alguses kõhutunne, et suure ettevõtte käest raha kättesaamine ei pruugi olla kõige lihtsam, ent kuna töö oli huvitav ja hind õiglane, siis lõime käed ja sõlmisime lepingu.

Enne ma muidugi uurisin nende tausta, kus kakskümmend üks aastat vana firma krediidireiting oli A ja libekeelne projektijuht kinnitas takka, et nii häid koostööpartnereid annab tikutulega taga otsida. Nüüd otsin tikutulega taga võimalust oma teenitud raha kätte saada. Peab tõdema, et töö E & G OÜga sujus ilusasti. Trellid ja võred paigas, esitasime arve, mille maksetähtaeg oli 30 päeva. Probleemid algasidki siis, kui maksepäev oli käes, aga mida käes ei olnud, oli raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles