Nõrk nurk ja f7

Sander Liivak
, tõlkija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander Liivak
Sander Liivak Foto: Erakogu

Uus nali kõlab nii, et euro sajandik ei ole sent, vaid rubla. Tõepoolest, üks Vene rubla on praegu väärt umbes 0,01 eurot ehk üks sent. Seetõttu on Venemaa kodanikel kallis Euroopa Liidu riikides reisida. Lõuna-Karjala ja Ida-Virumaa majutus- ja kaubandusettevõtteid ootavad ees rasked ajad. Teisest küljest on aga eurooplastel odav Venemaal käia.

Aeg-ajalt kõlab üleskutseid hääletada rahakotiga ehk boikoteerida Vene kaupu. Mõned Vene tooted on tõesti kehva kvaliteediga, aga selliseid ei eksporditagi. Kuigi Siber seostub paljudele eestlastele küüditamistega, meeldivad meie perele Natura Siberica kosmeetika- ja hügieenitooted. Mina joon meeleldi Nikola kalja, isegi supikalja. Ka keskkonnahoidlik puhastusvahend sooda tuleb meile Venemaalt.

Kindlasti ei sureks me janu või mustuse kätte, kui jätaksime need tooted ostmata, aga mida see muudaks? Kõike venepärast me nagunii kahekümne aastaga ei unusta. Enamik vanemaid paneb lapsele vene kombe kohaselt ühe eesnime, kuigi seadus lubab panna kolm, ja soomlased panevad enamasti kaks nime.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles