Vabariigi President annab iseseisvuspäeva eel 99 teenetemärki

Eva Samolberg
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viivi Voorand
Viivi Voorand Foto: Tairo Lutter

President Toomas Hendrik Ilves annab Eesti Vabariigi 97. aastapäeva eel Eestile osutatud teenete tunnustamiseks 99 inimesele riiklikud autasud.

„Eesti tänab ja tunnustab teenetemärkidega erinevate elualade inimesi nii kodumaal kui ka kaugemal, kelle igapäevane pühendumus oma tööle, oma kutsumusele ning seeläbi Eesti paremaks muutmisele väärib meie riigi kõrgeimat tänu,“ kirjutab president Ilves teenetemärkide andmise otsuses.

Valgetähe teenetemärgi saab koorijuht, poiste- ja meeskooriliikumise üks eestvedajaid Hirvo Surva.

Kultuuri- ja kunstielu rikastajatest saavad riiklikud teenetemärgi jõulise natuuriga näitleja ja omanäolise käekirjaga lavastaja ning punklaulupeo korraldaja Üllar Saaremäe, Rakvere Teatri peanäitejuht; teatrikriitik Pille-Riin Purje, paljude teatrilooliste raamatute autor ja Raadioteatri toimetaja.

Kohaliku elu edendajatest saab Valgetähe teenetemärgi üks ansambli Lahemaa Rahwamuusikud asutajatest ja 40 aastat selle eestvedaja, Lahemaa torupillifestivalide korraldaja, Haljala Gümnaasiumi õpetaja Viivi Voorand.

Loe pikemalt homsest Virumaa Teatajast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles