Lääne-Viru piimatootjad veel laudauksi ei sule

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veised.
Veised. Foto: Arvet Mägi

Madal piimahind on Eestis juba mõned põllumehed raske valiku ette pannud, Jõgevamaal otsustas kahjumliku tegutsemise lõpetada neli Perevara farmi, Ida-Virumaal müüb Järve Tootjate Ühistu nelisada lehma ja jätab piima tootmise.

Lääne-Virumaal pole veel kuulda olnud, et suuremad piimatootjad laudauksi sulgema hakkaks, ütles Virumaa Põllumeeste Liidu juhatuse esimees Sivar Irval. “Keeruliseks läheb kevadel, kui põllumeestel uued suured väljaminekud ees on,” märkis ta. Tema sõnul on piimatootjad praegu seisus, kus iga päev toodetakse miinust peale ning ühel hetkel jääb vanadest varudest väheks.

Lähitulevikus pole ka piima hinna tõusu näha, liigub isegi jutt, et kilohind võib alla 20 sendi langeda. Venemaa impordipiirangute eel juulis oli Eestis piima keskmine kokkuostuhind 32,31 senti kilogramm, detsembris aga 24,95 senti kilogramm.

Veebruari keskpaigaks peaks Eesti piimatootjad kätte saama Euroopa Liidu erakorralise abi, mida kogu Eesti peale tuleks umbes 6,9 miljonit eurot.

Sivar Irvali sõnutsi tundub see küll suure summana, kuid tegelikult on see tilk meres.

Nädala algul saatis põllumajandusministeerium taotluskirja rahandusministeeriumile valitsuse reservist 2 800 000 euro eraldamiseks piimatootjatele täiendava siseriikliku erakorralise abi andmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles