Meeste tantsupidu otsib soolotantsijat

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeste tantsupidu.
Meeste tantsupidu. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

MTÜ Eesti Rahvatantsukeskus korraldab koostöös Tarvanpää Seltsi, Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Seltsi ning Rahvakultuuri Keskusega konkursi “Eesti Tantsitavam Mees”.

Konkursi eesmärk on leida meestantsija, kes esitaks Meeste Tantsupeo “Kolm” kavas oleva soolotantsu.

Tantsupeo märksõnadeks on kolm aspekti, mis moodustavad inimliku alge: keha, hing ja vaim. Kõigi nende inimeseks olemise kolme külje teemal on rahvuslikus pärimuses rida laule ja tantse, mille ainetel on tantsuloojal võimalik luua peo alateemal soolotants.

Konkurss "Eesti Tantsitavam Mees 2015" toimub kahes voorus.

Esimene on videovoor, kus korraldajate poolt moodustatud 5-liikmeline žürii valib välja tööd lõppvooru, mis toimub 8. märtsil.

Konkursi võitja esineb 6. ja 7. juunil toimuvatel Meeste Tantsupidu “Kolm” etendustel. Parimatele koreograafiatele antakse rahaline preemia. Žüriil on õigus määrata eriauhindu.

Konkursil osalemiseks tuleb 2. märtsiks esitada märksõnaga varustatud tantsuvideo (DVD-l), mille juurde on lisatud sama märksõnaga kinnine ümbrik andmetega (ees- ja perekonnanimi, aadress, e-mail, telefon) esitaja ja koreograafia autori kohta.

Video koos ümbrikuga palutakse saata aadressil: Rahvakultuuri Keskus, J. Vilmsi 55, Tallinn 10147, Konkurss: Eesti Tantsitavam Mees 2015

Saatemuusika on loonud Jakob Juhkam koostöös tantsupeo muusikatiimiga Helikond.

Esimest korda valiti Eesti Tantsitavam mees 2010. aastal. Tookord valiti võitjaks Priit Liu, kes esines oma tantsuga eelmise meeste tantsupeo etenduste raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles