Teet Suur avab Soomes näituse

Pentti Kangasluoma
, ajakirjanik, Lapua
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teet Suur avab Soomes näituse.
Teet Suur avab Soomes näituse. Foto: Repro

Lapua Eesti peol 8. veebruaril avatakse Lapua kunstimuuseumis Teet Suure kunstinäitus. Näituse moto on “Suomi ajatuksissani – Finland in My Mind – Soome minu mõtteis”. Avamine jätkub Lapua Soome-Eesti Seltsi korraldusel iseseisvuspäeva peoga. Peo külaline on Tapio Mäkeläinen Tuglase Seltsist. Tema reisiraamat “Tapion matkassa Rakveren seudulla” (“Rännates Tapioga Rakvere kandis”) on paljude lapualaste koduses raamaturiiulis.

Teet Suure ja Riho Hüti näitus oli Lapual paar aastat tagasi. Rakvere jõulukuusk ja kunstnik Suur said maailmakuulsaks. Helsingin Sanomat, Lapuan Sanomat ja paljud teised lehed kirjutasid sellest. Loodame, et näitust saadab edu.

Natuke maiust lõpetuseks: Lapua naaberlinna Alajärvi Alakylä koolis on eestlasest kokk Merle. Ta on väga populaarne, seepärast korraldab kooli lapualasest õpetaja Tuula talle sõbrapäevaks peo. Eestikeelsed lauludki on selgeks õpitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles