Rägavere rahvas kardab ühinemisel kaevandusi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi inimesed pelgavad kaevanduste rajamist, on ühinemislepingus kirjas, et Rägavere vald jääb kaevanduste vabaks.
Kuigi inimesed pelgavad kaevanduste rajamist, on ühinemislepingus kirjas, et Rägavere vald jääb kaevanduste vabaks. Foto: Liis Treimann/Postimees

Tallinna ülikooli avaliku halduse lektor Kersten Kattai imestas, et Rägavere rahva huvi Sondaga ühinemise vastu on suur, sest pole varem nii palju inimesi volikogu istungil näinud.

Istungit, kus Kattai ja tema kolleeg, avaliku poliitika professor Georg Sootla Rägavere volikogu liikmetele ühinemislepingu projekti tutvustasid, kuulas umbes kümme kohalikku elanikku. Kui meenutada istungeid, mil õhus rippus fosforiidiuuringute loa andmise küsimus ja rahvas end vaka all hoida ei suutnud, oli kolmapäevaõhtusel istungil kõik rahulik.

Kattai selgitas volinikele olulisemaid lepingupunkte, muu hulgas näiteks seda, et kui ühinemine toimub, siis korraliste valimistega ning uus vald jääks Lääne-Virumaale ja selle nimi selgitatakse välja rahva arvamuse abil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles