Filmifestivali võitis lugu süütusest

Eva Samolberg
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile õhtul toimus Rakvere Gümnaasiumi XV filmifestivali suurejooneline finaalšõu. Juubelit tähistav lühifilmide festival algas esmaspäeval ning eileõhtuse ligi 4 tundi kestva finaalšõuga pandi tänavusele festivalile punkt. Finaalprogrammi pääses eelžürii valikul 14 noorte lühifilmi üle Eesti.Võitis film "Süütu".
Eile õhtul toimus Rakvere Gümnaasiumi XV filmifestivali suurejooneline finaalšõu. Juubelit tähistav lühifilmide festival algas esmaspäeval ning eileõhtuse ligi 4 tundi kestva finaalšõuga pandi tänavusele festivalile punkt. Finaalprogrammi pääses eelžürii valikul 14 noorte lühifilmi üle Eesti.Võitis film "Süütu". Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Rakvere gümnaasiumi 15. filmifestivali peaauhind rändas sel aastal Balti filmi- ja meediakooli tudengile lühifilmi "Süütu" eest.

Film kõneleb noorest tüdrukust, kes arvab, et on Jumalast rasedaks jäänud. Kuidas võtab uudise vastu maailm, mis ei usu imesid?

Filmis tegid kaasa ka mitmed professionaalsed näitlejad, mis žürii hinnangul ei ole teiste osalejate suhtes küll päris aus, ometi pälvis film kõige enam punkte.

Filmi autor on Heinrich Sepp.

Lisaks jagati ka preemiaid:

I preemia Jako Krull "Kiusatus"

II preemia Robin Sureda "Uustulnukas"

Publiku lemmik Hauke Scholz "Arkna"

Megazone´i eriauhind Jaanes Oras "Õpilasfirma"

Europe Direct eripreemia Gevin Šestak "Bach"

Huumoripreemia Margarete Pruus "Koeraelu"

RG õpetajate eripreemia Robin Sureda "Uustulnukas" ning Margarete Pruus "Koeraelu"

15. Rakvere Gümnaasiumi Filmifestivali žüriisse kuulusid Tallinna Linnateatri näitleja Evelin Võigemast, produtsen Ivo Felt, režissöör ja lavastaja Hardi Volmer, filmikunstnik Rainer Sarnet, noor filmitegija Karl-Ander Pais, režissöör Andres Kõpper, teleajakirjanik Margit Kilumets, Ugala teatri näitleja ja lavastaja Vallo Kirs, stsenarist ja õppejõud Margit Keerdo-Dawson, filmi "Nullpunkt" operaator Mihkel Soe, näitleja Märt Avandi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles