Vasakpartei tagab võrdsed võimalused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestimaa Ühendatud Vasakpartei
Eestimaa Ühendatud Vasakpartei Foto: Erakogu

Hiljuti kohtusin ma ühel loengul Meelise-nimelise noormehega. Meelist te kindlasti tunnete. Ta on seesama mees, kes keeldus presidendiproua kätt surumast 2013. aasta vastuvõtul. 2015. aasta alguses, teades presidendipaari asjade arengut, hakkad Meelise tookordse käitumise peale juba teisiti vaatama. Ebaviisakas oli see kindlasti, aga äkki tundis ta midagi tol hetkel? Äkki oli juba midagi õhus?

Kuuldes, et olen vasakparteist, küsis Meelis viisakalt: aga kuidas te suhtute Zjuganovisse? Küsin, sest kõik eestlased on veendunud, et teie erakond on Moskva käepikendus. Sellel hetkel sain ma aru, kui kaugele on meie riigi valitsejad pori loopimisega Euroopa vasakidee pihta jõudnud. Ajal, mil poolt Euroopat valitsevad vasakmeelsed parteid (Rootsi, Prantsusmaa, Itaalia, Kreeka jpt) või siis ollakse võimul vaheldumisi parempoolsetega, nagu Inglismaal, Saksamaal või USAs, hirmutatakse eestlast ikka vasakpöördega, samastades seda Venemaa ja kommunismiga.

Tule taevas appi! Meie erakonna ridades on juba ammu noori liikmeid, kes isegi ei tea, kus see Venemaa asub. Nendel on uued sümbolid ja iidolid. Need on Alexis Tsipras Kreekast, Sahra Wagenknecht Saksamaalt ja paljud teised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles