Juhtkiri: Kuhu rändad, inimene?

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pinguta või naba paigast, ikka minnakse töökoha pärast. Nii kommenteeris viimast rändestatistikat üks omavalitsusjuht. Numbrid kõnelevad enda eest ning pea kõik omavalitsused on pidanud leppima elukohta vahetavate kodanikega.

Kuid eranditega. Näiteks väike Viru-Nigula vald on suutnud elanike arvu stabiilsena hoida ja seda suisa mitme inimese võrra kasvatada. Ehk tuleks põhjus otsida sellest, et osa Viru-Nigula vallast jääb Kunda külje alla ning seal ikka on töökohti (kas või tsemenditehases), vähemalt rohkem kui väikestes maaasulates.

Võib-olla on üks põhjusi see, et inimesed tahavad elada pigem maal, kus on oma põllu- või aialapp, muruplats, aga oluline on ka töökoha kättesaadavus. Viru-Nigula vallas asuval Vasta koolil on hea maine ning õpilaste arv on püsinud seal aastaid stabiilsena, ka õpib seal erivajadustega lapsi, kellega tegeletakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles