Virulased särasid “Tuljaku” võistulaulmisel

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Segakooride Liidu korraldatud “Tuljaku” 20. võistulaulmisel Tartus Miina Härma gümnaasiumis tunnistati parimaks dirigendiks Elo Üleoja ja auhinna pälvis Läsna-Loobu segakoor.

Elo Üleoja juhatusel laulis konkursil Rakvere kammerkoor Solare. Võisteldi A-kategoorias, kus tuli rinda pista kuue väga tugeva kooriga. “Esikolmikusse me küll ei tulnud, aga olime selles kategoorias ka ainuke nii-öelda provintsikoor suurte linnade kooride seas, kus on palju noori hääli. Oleme Elole paras väljakutse,” rääkis Solare laulja Jane Rätsep.

Elo Üleoja sõnul läks Solare, teades teiste A-kategooria kooride tugevust, mõõtu võtma eelkõige iseendaga, ning võitis. “Mõnikord ikka kriibib pärast miski, aga seekord tegime parimal moel, mida suutsime. Oli muusikaliselt tugev etteaste. Selliseid võimsaid hetki muusikas, nagu tekkis vanaslaavikeelset meieisapalvet lauldes, on väga harva – kus koori kogu energia liigub ühtse võnkega, tekib võimas voog,” rääkis dirigent. “Muusika läks publikule korda, oli hea tunne, et meid võetakse tõsiselt,” ütles Elo Üleoja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles