Mis on Eesti tervishoiu pildil valesti?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahva Ühtsuse Erakond
Rahva Ühtsuse Erakond Foto: Erakogu

Olen viimase paari kuu jooksul saanud üle saja kirja Facebooki kaudu ja meilitsi inimestelt, kes on pidanud kokku puutuma meie tervishoiusüsteemi vigadega. Need kirjad on kõik avalikud, avaldatud inimeste nimedega.

Mina “istun” praegu kaheaastasega järjekorras. Käsiti septembris näitama tulla, maikuust saadik helistasin, alati tuli kiire vastus: aegu ei ole. 2014. aasta novembris helistades siis lõpuks vedas, saime aja aprillis 2015.

Mul on kogemus oma pojaga. Kaheaastasena hakkas ta ühtäkki karjuma tohutu valu tõttu kõhupiirkonnas. Perearst käskis kiirabi kutsuda. Kiirabi suunas perearsti nõuandetelefonile, sealt omakorda arvati, et kas kõhuviirus või põiepõletik. Üpris hea valikuvõimalus, eks. Lõpuks läksin lapsega EMOsse, kus samuti 1,5 tundi pidime ootama. Lõpuks reageeriti, sest lapse röökimist ei suutnud keegi enam taluda. Seejärel oli ainult sekundite küsimus, sest ultraheli näitas kohe lõhkevat sisikonda. Kiireim jooks noa alla, mida arstide puhul võib ainult kiirabiseriaalides näha. Kuid see, kuidas järjekorras suunatakse valudega väikelaps sinna-tänna, on karm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles