Kaklused Rakvere Kebabi juures ei lõppe: linn otsib lahendust

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädalavahetusel kogunevad Rakvere Kebabi juurde suletud lõbustusasutustest tulnud noored ja lähevad sageli karvupidi kokku.
Nädalavahetusel kogunevad Rakvere Kebabi juurde suletud lõbustusasutustest tulnud noored ja lähevad sageli karvupidi kokku. Foto: Meelis Meilbaum

Politsei kirjutas Rakveres Parkali tänavas tegutsevale söögikohale Rakvere Kebab märgukirja, viidates sealsetele sagedastele õigus­rikkumistele.

Rakvere piirkonnapolitseinik Avo Koppas rääkis, et märgukirjas tehti söögikohale ettepanek suurendada turvameetmeid või vähendada lahtiolekuaega.

Koppas selgitas, et füüsilise vägivallaga seotud intsidendid on tekkinud just varahommikul kella nelja ja kuue vahel. See on tingitud asjaolust, et teised lõbustusasutused sulgevad uksed ja siis kogunevad noored Rakvere Kebabi juurde.

Koppase sõnul hakkas info söögikoha juures toimuvast talle laekuma suve lõpus, sügisel. Statistikat vaadates selgus, et kahe aasta jooksul on registreeritud umbes 30 teadet sealsetest võimalikest õigusrikkumistest. Enamik juhtumitest on nüüdseks jõudnud prokuratuuri.

Piirkonnapolitseiniku sõnul lepiti söögikoha omanikuga kokku, et ta võtab tööle turvamehe.

Rakvere politseijaoskonna juht Indrek Link ütles, et politsei ei ole majandustegevuse vastane. “Peaasi, et turvaline oleks,” lisas ta.

Rakvere Kebabi omanik Mirko Põldma ei soovinud tekkinud olukorda kommenteerida.

Nimetatud söögikoha juures on varemgi õigusrikkumisi märgatud. Rakvere jalgrattapatrulli kunagine juht Aare Veedla tegi aastaid tagasi linna turvalisuse- ja kriminaalpreventsioonikomisjonile ettekande, milles nimetas Rakvere Kebabi ümbrust probleemseks kohaks.

Rakvere abilinnapea Rainer Miltop rääkis, et jalgrattapatrull on antud politsei juhtimise alla ja patrull oma tegevusest linnale aru ei anna, küll aga tegi seda varem. Omavalitsus toetab patrulli materiaalselt, mullu näiteks kahe jalgrattaga. Kriminaalpreventsioonikomisjon aga tegutseb abilinnapea sõnul edasi, kuid ei käi enam nii sageli koos kui varem.

Miltopi sõnul kerkib söögikohaga seotud probleem üles nädala lõpus, kui see on lahti kella kuueni hommikul.

Üks võimalus on kehtestada linna kõigile söögikohtadele ja lõbustusasutustele ühine sulgemise piiraeg. “Püüame mitte ­ettevõtlust takistada,” lausus abilinnapea, kelle hinnangul peab tekkinud olukorda arutama laiem ring, mitte ainult linnavalitsuse ametnikud. Seepärast anti probleem arutada linnavolikogu majanduskomisjonile.

Küll aga tuli omavalitsusel kiiresti reageerida. “Sest uus nädalavahetus tuleb,” selgitas Miltop. Sestap lepitigi söögikoha omanikuga esialgu kokku turvatöötaja palkamises.

Rakvere linnavolikogu majanduskomisjoni esimees Anne Nõgu tunnistas, et söögikoha juures toimuv teeb tõepoolest muret. “Seal on ohtlik liikuda,” lausus ta. Lisaks häirib sealne melu ümberkaudsete inimeste öörahu.

Nõgu sõnul tuleb ühe variandina komisjonis arutlusele, et kõik varajaste hommikutundideni tegutsevad lõbustus- ja söögikohad sulgevad uksed ühel ajal.

Rakvere politseijaoskonna juht Indrek Link ütles, et korravalvurid ootavad jätkuvalt kõikjalt maakonnast teateid võimalikest õigusrikkumistest või turvalisusega seotud probleemidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles