Politsei võttis luubi alla kergliiklejad

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Teisipäeval jälgisid politseinikud Rakveres jalakäijate teeületust ülekäiguradadel, vormistati 18 liiklusalast rikkumist.

Rakvere politseijaoskonna välijuht Margo Kukk ütles, et paljud jalakäijad ei pea fooriga reguleeritud ülekäigurajal keelavat tuld nagu mitte millekski ning sõiduteed ületatakse nii nagu ise soovitakse. „Eriti hakkab seaduserikkumine silma vanemate inimeste ja noorte seas,“ lausus Kukk. Ta tõi näite, kus politseiauto koos politseinikega kontrollisid liiklust Laada tänaval Turu Tare ees, kui mitmed noored ja ka eakamad inimesed ületasid teed foori punase tule ajal. Ja seda otse mundrikandjate silme all.

Nelja 14aastase noorega viidi läbi hoiatusmenetlus. Ühendust võeti ka lapsevanematega, kellele selgitati nende lapse rikkumist. „Kõik vanemad olid väga mõistvad ja lubasid kodus liikluskultuurist veel kord rääkida,” jätkas Kukk. “Arusaadavalt ei taha ju keegi oma last haiglas külastada.“

Alla 14aastaste liiklusrikkujatega tegelesid noorsoopolitseinikud.

Politsei tuletab veel kord meelde, et autojuht on kohustatud andma ülekäigurajal jalakäijale teed. Talvisel ajal tuleb aga jalakäijatel arvesse võtta, et sõiduteed on libedad ja sõiduki peatamine ei saa toimuda koheselt. Seega tuleb jalakäijal reguleerimata ülekäigurajal enne sõidutee ületamist hinnata läheneva sõiduki kaugust ja kiirust, andma juhile võimaluse kiirust sujuvalt vähendada või seisma jääda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles