Õnnelik pensionipõlv, hoitud järelkasv, tugevad ettevõtted ja kaitstud riik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakond
Reformierakond Foto: Erakogu

Reformierakond on neil valimistel sõnastanud sümpaatse nägemuse Eesti tulevikust kui “uuest Põhjamaast”. Põhjamaadega seoses meenuvad kõigepealt hästi läbi mõeldud sotsiaalhoolekanne, moodne lähenemine julgeolekule ja teaduspõhine majandus, mis oleks võimatu ilma eesrindliku maailmatasemel haridussüsteemita. Kuid ükski kontseptsioon pole lõpuni täiuslik. Olles ise Rootsis elanud, tean, kuidas vältida ka mõningaid vigu, mis Põhjamaades on tehtud.

Mitmes valdkonnas, eriti aga sotsiaalvaldkonnas on meil veel pikk tee käia. Selle aasta 1. aprillist tõstab valitsus pensione 6,3%. Meie soov on, et pensionid tõuseks veelgi kiiremini, ent kui vaadata praegu maailmas valitsevat majandusolukorda, on seegi tõus üks kiiremaid Euroopas. Reformierakonna arvutuste kohaselt säilib maksuvabastus keskmisele pensionile ning nii me selle ka jätaks.

Lääne-Virumaal on pensionäride hulk viimastel aastatel järjest kasvanud ja nüüd on meil juba 200 pensionäri rohkem kui oli 2011. aastal. Ilmselgelt on oluline, et me oma maakonnas ei kannaks hoolt ainult järelkasvu eest, vaid hoolitseks ka nende eest, kes on oma elutööga meie maakonna ja riigi arengusse palju panustanud. Pealegi võimaldavad kasvavad pensionid muretumat vanaduspõlve ning seeläbi rohkem aega tegelda oma lapselastega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles