Virumaa Teataja kujundus kuulub jätkuvalt paremate hulka

Kristi Ehrlich
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See kujundus pälvis žürii tähelepanu.
See kujundus pälvis žürii tähelepanu. Foto: Virumaa Teataja

Eesti Ajalehtede Liidu korraldatud kujunduskonkursil valis žürii Virumaa Teataja olemusloo küljed väikese tiraažiga ajalehtede kategoorias kolme nominendi sekka.

Külg, millega Virumaa Teataja nominatsiooni pälvis, ilmus 13. septembri ajalehes ning selle tegi valmis Virumaa Teataja küljendaja Toomas Erapart.

Teised kaks olid Järva Teataja ja Tartu Postimees. Kokku osales selles kategoorias 41 tööd.

Suurte lehtede olemusloo kujunduse kategoorias võistles 31 tööd. Žürii valis nominentideks Postimehe, Eesti Päevalehe ja Eesti Ekspressi.

Läinud aastal jõudis Virumaa Teataja koos Järva Teataja ja Saarte Häälega kolme nominendi sekka väikeste lehtede kogu kujunduse kategoorias.

Žürii valis välja kaks parima kujundusega ajalehte (tiraažiga alla 20 000 ja üle 20 000). Suurte kategoorias osales kuus lehte ja nominentideks tulid Postimees, Eesti Päevaleht ja Eesti Ekspress. Väikese tiraažiga lehtede kogu kujunduse kategoorias osales kaheksa lehte ja nominendid on Järva Teataja, Lääne Elu ja Sirp.

Uues veebikujunduse kategoorias osales üheksa tööd. Žürii otsusel on nominendid ohtuleht.ee, aripaev.ee ja sirp.ee.

Kujunduskonkursil osales tänavu kokku 18 ajalehte.

Žüriisse kuulusid Postimehe peakujundaja Jaanus Koov, Tartu Ülikooli ajakirjanduse ajaloo teadur Roosmarii Kurvits, Tartu Postimehe infograafika toimetaja Artur Kuus, Eesti Ekspressi peakujundaja Tarmo Rajamets, Eesti Päevalehe kujundusosakonna juht Raimo Reiman, Fookus Meedia kujundaja ja kirjastaja Siim Saidla ning Äripäeva peakujundaja Margit Toovere. Žürii tööd korraldas Õhtulehe peakunstnik Risto Mandre.

Võitjad avalikustatakse pressipeol, mis toimub 6. märtsil Tallinnas Õpetajate Majas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles