Kirjanduskohvikus saab rääkida headest raamatutest

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virumaa kirjandusauhind
Virumaa kirjandusauhind Foto: Erakogu

Lääne-Virumaa keskraamatukogu puhketoas avab esmaspäeval, 16. veebruaril kell 16 uksed kirjanduskohvik.

Arutelul võetakse jutuks Virumaa kirjandusauhinna nominendid ja sõna sekka ütlema on oodatud kõik raamatusõbrad.

“Teeme traditsiooniliselt nominentide üle laiemas ringis arutlemise ehk siis arutelukohviku, kus huviga kuulame, mis on lugejatel öelda,” ütles kirjandusauhinna žürii liige, Lääne-Virumaa keskraamatukogu laste- ja noorteosakonna juhataja Reet Tomband.

Vaagimisele tulevad Toomas Haugi “Mööda Koidu tänavat. Ülestähendusi varajasest ajast”, Ene Hioni “Valged varesed”, Märten Krossi “Hullumäng”, Madis Kõivu “Koolipoisid ja füüsikud”, Alo Lõhmuse “Priius, kallis anne. Elu ja surm Vabadussõja kõige raskemal ajal” ja Lauri Sommeri “Sealpool sood”.

Nimekirja raamatuid enam juurde panna ei saa, küll aga võib iga lugeja kohvi- või teetassi taga avaldada arvamust teoste tugevate ja vähem tugevate külgede üle ning argumenteerida, miks just see või teine raamat peaks saama Virumaa kirjandusauhinnaga pärjatud.

Virumaa kirjandusauhinna, mida ­rahastavad Lääne-Viru Omavalitsuste Liit ja Ida-Viru Omavalitsuste Liit, asutas 1989. aastal Virumaa Fondi Nõukogu.

Auhinna esimene laureaat oli Jaan Krossi romaan “Wikmani poisid”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles