Haljala vald pürib lastesõbralikuks omavalitsuseks

Eva Samolberg
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et saada lastesõbralikumaks, tuleb alati küsida laste arvamust.
Et saada lastesõbralikumaks, tuleb alati küsida laste arvamust. Foto: Marianne Loorents

Neljapäeval kogunesid Haljala rahvamajja vallaesindajad ja lastekaitsespetsialistid selleks, et arutada üheskoos, kuidas võiks kohalikud omavalitsused tõhustada lastesse panustamist. Ettevõtmise kaugemaks eesmärgiks seati aga Lääne-Virumaa arenemine kõige lastesõbralikumaks maakonnaks.

Haljala vallavanem Leo Aadel rääkis, et tore mõte lastesõbralikkuse edendamiseks tuli tal mõni aeg tagasi ning üheskoos Lääne-Viru arenduskeskusega korraldati esimene selleteemaline konverents just Haljalas.

“Kana haudub ju pesas seni, kuni tibud välja lähevad,” rääkis Aadel kujundlikus keeles ning rõhutas, et just laste ja noorte inimeste heaolu tagab selle, et elujärg väikevaldades ei lõppe. “Loodetavasti saab Haljalast alguse pikem konverentside sari ka teistes omavalitsustes ning eesmärk on lastesõbralikkust arendada kogu maakonnas.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles