Teatris näeb skulptuurikvartetti

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rene Reinumäe skulptuur.
Rene Reinumäe skulptuur. Foto: Erakogu

Rakvere teatris avatakse neljapäeval, 19. veebruaril kell 17.17 nelja kunstniku skulptuurinäitus. Teoseid eksponeerivad kaks skulptoritepaari – Ilme Kuld ja Riho Kuld ning Maigi Magnus ja Rene Reinumäe.

Ilme ja Riho Kuld on eesti kunstis tegevad alates 1960. aastate keskelt. Ilme Kulla loomingus on eriti publikumenukad olnud lüürilised naisfiguurid. Riho Kuld on olnud üks eesti skulptuuri uuendajaid, kelle skulptuurid mõjuvad struktuuride ja täpse kompositsiooniga, neis on seotud keerukas liikumine ja dünaamiline jõud.

Rene Reinumäe, kelle haigutava kunstniku skulptuuri teavad kõik, kelle jalg Karepal Richard Sagritsa muuseumi õuele astunud, on magister installatsiooni ja skulptuuri erialal.

Maigi Magnus on samuti installatsiooni ja skulptuuri magister. Magistritööks oli vanast maha jäetud talust päästetud laudpõrand ning sellel elatud elu, mille kunstnik konserveeris laki ja vaigukihtide sisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles