Virumaa pallimängude kool asub vedama uut korvpalliliigat

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Selleks et korvpallinoored saaksid kulukas Euroopa ühisliigas osalemata vastastega tasavägiselt mõõtu võtta, tekkis Virumaa pallimängude koolil idee luua Soome-Eesti-Läti noorte korvpalliliiga.

Sellel hooajal võistlevad noorteliigas U14 ja U16 noormehed. Mõlemas vanuseklassis osaleb kaheksa võistkonda Eestist, Lätist, Soomest ja Venemaalt. Virumaalt asuvad U16 vanuseklassis naaberiikide paremikuga rinda pistma Virumaa PK ja BC Tarvas/Haljala.

“Kuna Eesti tundus Lõuna-Soome, Läti ja Peterburi jaoks olevat ideaalseks “tõmbekeskuseks” – enam-vähem võrdsed ja samas piisavalt lühikesed vahemaad ning nende parimad noortemeeskonnad on mänguliselt samal tasemel, siis see määraski ära regiooni. Eks sellel aastal on tegemist pilootprojektiga ja siit saadav tagasiside paneb paika järgmiste hooaegade formaadi,” sõnas Virumaa pallimängude kooli juht Kalev Trumm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles