Kui esimene ostja on mees, minevat äris hästi

Katrin Uuspõld
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merike Freienthal võttis vastu väljakutse olla kuulmispuudest hoolimata klienditeenindaja, sest inimestega suhtlemist ta naudib.
Merike Freienthal võttis vastu väljakutse olla kuulmispuudest hoolimata klienditeenindaja, sest inimestega suhtlemist ta naudib. Foto: Marianne Loorents

“Teid teenindab vaegkuulja”, seisab silt äsja avatud riidepoe FASHH letil. Kaupluse omanik ja ühtaegu müüjanna Merike Freienthal suudab ometi klientidega suhelda nõnda, et kui ei teaks ta 15 aastat tagasi alguse saanud kuulmislangusest, siis ei oskaks seda esmapilgul kahtlustadagi.

Kui Merike Freienthal sõbrapäeva eel Tamsalu Maxima maja müügiboksis oma poe avas, siis oli esimene ostja poiss, kes valis emale kingituseks kõrvarõngad. “See oli hea märk! Öeldakse, et kui meesterahvas ostab esimesena, siis läheb äri hästi,” ütles Merike Freienthal rõõmsalt.

Naine oli sügisel avanud oma riidepoe Tapa kaubanduskeskuses, kuid rendileping temaga lõpetati, sest soovi avaldas uus rentnik, kes oli valmis maksma kõrgemat hinda.

“Käisin ka Rakveres rendipindasid vaatamas, kuhu kauplus üle kolida, kuid ei leidnud midagi väga sobivat. Eks see kaupluse avamine ja sisseelamine ning seejärel uudis, et rendileping lõpetatakse, tekitas ka suurt stressi.

Mõtlesin, et ehk on minu aeg kaubanduses möödas ja lõpetan ära,” rääkis naine. Ta jõudiski juba poe sisustuse müüki panna, kui äkki avanes võimalus rentida pinda Maximalt.

“Võtsin endale päeva mõtlemisaega: arvutasin ja olin vaheldumisi nii hirmul kui optimistlik. Igatahes tulin järeldusele, et kuna Tamsalus on vähem elanikke ja pind on väiksem, siis müüja palkamine ei tasu ära,” jutustas Merike Freienthal

“Aga mina olen ju vaegkuulja, kuidas siis kuulmispuudega inimene peaks suhtlustööd tegema,” arutles ta.

Naise ema saatis talle lugeda artikli täiesti kurdist poisist, kes töötab Tallinnas kassapidajana, ja see julgustas.

Loe edasi SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles