Kadrina keskkool allkirjastas teadus- ja tehnoloogiapakti

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrina keskkool.
Kadrina keskkool. Foto: Arvet Mägi

Möödunud nädala neljapäeval sõlmiti Tallinnas teadus- ja tehnoloogiapakt, mille eesmärk on koordineerida ja võimendada osapoolte tegevusi selle nimel, et noored tahaksid õppida ja hiljem ka töötada teaduse, tehnoloogia ja inseneeria valdkonnas. Tegevused viiakse ellu riigi, kohalike omavalitsuste, ettevõtlus-, haridus- ja kolmanda sektori koostöös.

Esmalt luuakse tervikpilt, millised on osapoolte tegevused teaduse ja tehnoloogia vastu huvi äratamiseks, loodus- ja täppisteaduste ning tehnoloogia vallas oskuste parandamiseks, samuti nende valdkondade erialade õppimise ja nendes töötamise atraktiivsemaks muutmiseks.

“Üksnes haridussüsteemis tehtavad jõupingutused ei ole küllaldased selleks, et piisavalt suur osa noortest otsustaks loodus-, täppisteaduste ja tehnoloogia valdkonna erialade õppimise kasuks,” ütles haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles