Vaata salvestust maavanema pidulikust vastuvõtust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval kell 17 algab Virumaa Teataja otseülekanne Lääne-Viru maavanema pidulikust vastuvõtust Haljala rahvamajas, mis pühendatud Eesti vabariigi 97. aastapäevale.

Vastuvõtule on maavanem kutsunud 350 külalist. Need on inimesed, kes iga päev panustavad maakonna hea käekäigu nimel. Siia saabunud tegutsevad nii sisejulgeoleku, kultuuri kui ettevõtluse valdkonnas. Kutsutuid on Laekverest Vihulani ja Rägaverest Viru-Nigulani.

Tänast pidu peetakse Haljala rahvamajas seetõttu, et maavanem Marko Torm soovib näidata, et Rakvere on küll maakonnakeskus, aga ei ole kogu Lääne-Virumaa. Meil on siiski 15 omavalitsust ja üle 60 000 elaniku. Kõik inimesed ja kohad on olulised.

Kell 17 alanud kätlemistseremoonia toimub rõõmu värvides. Nimelt on rahvamajja üles pandud pensionär Mare Orguse ja taluperenaise Mary Tammeti näitus “Värvirõõmud/rõõmu värvid”. Näitusel saab näha nende kahe viimase aasta jooksul valminud töid, mis annavad Haljala rahvamaja seintele värvikamat vunki.

Saali on dekoreerinud Daalia lilleäri. Nõu ja jõuga on abis olnud ka Haljala Rahvamaja. Kaunistamisel lähtuti põhimõttest, et vähem on rohkem.

Kell 18 algaval pidulikul osal peab maavanem kõne ning antakse üle Lääne-Virumaa kõrgeimad autasud ehk vapimärgid. Esimene osa kestab umbes üks tund ja 20 minutit. Kell 20 jätkub pidu väikeses saalis, kus alustab tantsusaal. Torti pakutakse kell 21.

Tänase õhtu jooksul astuvad üles esinejad nii kodumaakonnast kui kaugemalt.

Tänasel vastuvõtul pakutavad suupisted on valmistanud Virumaa Suurköögid. Tort tuleb sel aastal perekond Hallikult ja nende meeskonnalt pagaritöökojast Päts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles