Kiiksuga nisuvaba kama mekib marjaselt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piret Lankots (vasakul) ja Eili Taavits avastasid vähem kui aasta tagasi, et ka ise on võimalik imemaitsvat kama teha. Sellest, et Pärt-Jaagu kama on maitsev, on aru saanud ka mitmed ja mitmed kliendid.
Piret Lankots (vasakul) ja Eili Taavits avastasid vähem kui aasta tagasi, et ka ise on võimalik imemaitsvat kama teha. Sellest, et Pärt-Jaagu kama on maitsev, on aru saanud ka mitmed ja mitmed kliendid. Foto: Marianne Loorents

“Mu pere on nii kamausku läinud, lapsed ainult kama küsivadki. Mul kulub kaks-kolm pudelit keefirit nädalas,” teatab Piret Lankots, kes vähem kui aasta tagasi koos sõbrannaga ise kamajahu hakkas valmistama.

Kui esialgu tehti kama kingituseks või laatadel müümiseks, siis tasapisi on asi arenenud sinnamaale, et Pärt-Jaagu kama võib juba mitmest suuremast kauplusest leida.

Asi saigi alguse siis, kui Piret Lankots, kelle juured ulatuvad Salla külla Rakke vallas, ja Koerust pärit Eili Taavits hakkasid aasta tagasi korraldama lihakoolitust, mis toimus läinud suvel Sallas. “Mõtlesime, et väga tore oleks inimestele midagi Pärt-Jaagu talu nimega seotut kaasa anda,” jutustab Piret. Veidi arutamist, mis võiks olla eestlastele omane talutoit, ning idee kama valmistada oligi sündinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles