Kahe päevaga on riigikogu valimistel antud 71 571 häält

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu valimised
Riigikogu valimised Foto: Virumaa Teataja

Riigikogu valimistel oli täna kella 20 seisuga maakonnakeskustes hääletanud 12 987 inimest, interneti teel on antud 58 584 häält.

Tallinna jaoskondades on käinud kahe päevaga valimas 6385 ja Tartus 3418 inimest. Kõige rohkem valijaid, 1081 on andnud kahe päeva jooksul oma hääle Tartu Kaubamajas paiknevas jaoskonnas. 

Neli aastat tagasi Riigikogu valimiste ajal maakonnakeskustes hääletamist ei toimunud, e-hääli oli antud teise päeva kella 20-se seisuga 34 923.

Maakonnakeskustes on võimalik hääletada ka nädalavahetusel, hääletamine lõpeb pühapäeva  õhtul kell 20. Küll aga tuleb arvestada, et ka maakonnakeskustes saab hääletada vaid nende kandidaatide poolt, kes on üles seatud valija elukohajärgses valimisringkonnas.  

Igas maakonnakeskuses on avatud vähemalt üks valimisjaoskond, täpsem info Vabariigi Valimiskomisjoni veebilehelt http://info.rk2015.vvk.ee/valimisjaoskonnad/8888. Kõik jaoskonnad avatakse esmaspäeval.

Elektrooniliselt saab hääletada aadressil www.valimised.ee kuni 25. veebruari kella 18-ni. Soovi korral võib interneti teel antud häält muuta, hääletades nimetatud ajavahemikul uuesti elektrooniliselt või eelhääletamise päevadel kuni 25. veebruarini valimisjaoskonnas. Valimispäeval, 1. märtsil häält muuta ei saa. Oma hääle kohalejõudmist on võimalik kontrollida nii Androidi, Windows Phone'i kui ka iOS operatsioonisüsteemi nutiseadmetega.

Valimispäeval, 1. märtsil saab hääletada ainult oma elukohajärgses valimisjaoskonnas.

Valima minnes tuleb kaasa võtta fotoga isikut tõendav dokument, näiteks ID-kaart, pass, juhiluba või pensionitunnistus. Valijakaarti ei pea kaasa võtma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles