Vabariigi aastapäeva peol Tapal pakuti vaid koduseid suupisteid

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabariigi aastapäevale pühendatud pidulikul üritusel pakuti vaid koduvallas valminud sööke ja jooke.
Vabariigi aastapäevale pühendatud pidulikul üritusel pakuti vaid koduvallas valminud sööke ja jooke. Foto: Eva Klaas

Laupäeval Tapal toimunud Eesti vabariigi aastapäeva piduliku kontsertaktuse ning tunnustamisürituse külalistele pakuti vaid suupisteid ja jooke, mis kasvanud või valmistatud Tapa vallas.

„Püüame tähelepanu juhtida, et tihti läheme lihtsama vastupanu teed ja ostame tundmatu päritoluga toitu suurtest marketitest. Tegelikult on siin samas kohalik toit olemas. Igaüks saab teha midagi selleks, et püsiks elu maapiirkondades,” rääkis MTÜ Tapa Gümnaasiumi Lapsevanemad üks eestvedajaid Marika Tali.

Just mittetulundusühingult tellis Tapa vallavalitsus tänavu suupistelaua, millelt leidis ise tehtud pirukaid ja teisi küpsetisi, salatikorve, pidupäevakringlit ning muudki. Kringel oli tehtud vabariigi aastapäevale kohaselt sinimustvalgete kaunistustega.

MTÜ Tapa Gümnaasiumi Lapsevanemad majandab kooli kohvikut, kus lapsed saavad tasuta hommikuputru ning osta taskukohaste hindadega toitvaid ning tervislikke suupisteid.

Head-paremat pakkusid vabariigi aastapäevale pühendatud ürituse külalistele ka Tapa valla talunikud ning kohaliku toidu tootjad, sealhulgas hobikokk ning grillimeister Koit Kuusk.

Mekkida sai näiteks tehtud leiba, kartulit heeringaga, munavõiet, viinamarjajooki, erinevaid kodumahlasid ning taimeteesid.

MTÜ Lehtse Talunike Selts eestvedaja ning Hoogla talu perenaine Piret Pihel sõnas, et esmalt koonduti just vabariigi aastapäeva silmas pidades, kuid nüüd on juba kavas võrgustiku loomine ning koostöö tegemine, et Tapa vallas kasvanud või toodetud toit paremini kohalike elanike söögilauale jõuaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles