Aidu Veespordikeskuses toimub vabariigi aastapäeval uisumatk

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aidu sõudekanal.
Aidu sõudekanal. Foto: Eesti Energia

Eesti Energia endisse põlevkivikarjääri rajatav Aidu Veespordikeskus kutsub 24. veebruaril kell 13.00 Eesti Vabariigi aastapäeva uisusõidule, kus kõigil soovijatel on esmakordselt võimalik nautida sõude- ja aerutamiskanalil talispordivõimalusi.

„Tänased mõõtmistulemused näitavad, et kanali süvist katab 33 cm paksune jää. Et uisusõpradel oleks hea liug, alustame kanali lumest puhastamisega mõned päevad enne matka. Uisupäeval saab läbida kuni 5 kilomeetrit jäävälja, kuid kõigil on võimalus omale jõukohane sõidupikkus valida ning kostitada end hiljem kuuma supi, tee ja pirukatega,” räägib SA Aidu Veespordikeskuse juht Hardi Murula.

„Meie soov on endised tootmisalad väärikalt taastada. Alles mõne aasta eest asus Aidus põlevkivikarjäär, aga praeguseks pakub kanal aastaringselt võimalusi aktiivseks ajaviitmiseks. Kutsume kõiki huvilisi Eesti sünnipäeval värskes õhus liikuma ja saama osa vahvast perepäevast ainulaadses keskkonnas nagu seda on Aidu,” ergutab Eesti Energia Kaevanduste juht Veljo Aleksandrov aktiivsel moel põlevkivitööstuse pärandit avastama.

Uisumatk algab kell 13:00. Kaasa tuleb võtta oma uisud, kohapeal uisulaenutust ei ole. Üritus on tasuta, kuid palutakse end eelnevalt registreerida aadressil info@aidu.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles