Eesti Vabariigi 97. aastapäevale pühendatud mälumängu võitjad sõidavad Viini

Eva Samolberg
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere gümnaasium.
Rakvere gümnaasium. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Sihtasutus Virumaa Muuseumid tähistas Eesti Vabariigi aastapäeva traditsioonilise koolinoorte viktoriiniga, mis toimus juba 12. korda. 

19. veebruaril toimunud viktoriinil osales 16 võistkonda koolinoori kuuest gümnaasiumist ja lisaks osales Rakvere linnavalitsuse võistkond.

Viktoriini parimale võistkonnale väljapandud esimene auhind on alati välisreis, teised ja kolmandad kohad saavad kingituseks raamatuid, mille on välja andnud Virumaa Muuseumid.

Esimese auhinna võitis Rakvere gümnaasiumi esindus RG12 koosseisus Rein Olesk, Rain Orgus, Laura Liivaste (ajalooõpetaja Heli Kirsi).

Võitjatele ja nende õpetajatel seisab ees auhinnareis Viini, kus nad peavad külastama vähemalt üht muuseumi ja hiljem esitama lühikese ülevaate oma muljetest.

Väärib tähelepanu, et ka teise ja kolmanda koha võitsid Rakvere gümnaasiumi võistkonnad.

Virumaa Muuseumid juhataja Ants Leemets: “Meie eesmärgiks on noorte ajaloohuvi ergutamine Eesti ajaloo paremaks tundmaõppimiseks.

Eesti ajaloo hea tundmine annab meile võimaluse paremini orienteeruda tänapäeva sündmustes”.

Viktoriini läbiviija, Virumaa Muuseumid teadur: “ Viktoriinis osalemise vastu tuntakse koolinoorte poolt suurt huvi ja meeldiv, et avalik võimu esindajad samuti panevad oma teadmised kaalule”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles