Aastapäeva tähistamine algas Rakveres

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

President Toomas Hendrik Ilves andis esmaspäeval Rakvere teatris aset leidnud pidulikul tseremoonial „Eesti tänab“ üle riiklikud autasud 99le inimesele.

Teiste hulgas said au osaliseks ka folklooriedendaja Haljalast Viivi Voorand ning aupäeva lavastanud Rakvere teatri peanäitejuht Üllar Saaremäe.

Jõulise natuuriga näitleja ja omanäolise käekirjaga lavastaja ning punklaulupeo korraldaja Üllar Saaremäe sai presidendilt Valgetähe teenetemärgi, nii nagu ka rahvakultuuri edendav ansambli Lahemaa Rahwamuusikud asutajaid ja eestvedajaid, Lahemaa torupillifestivalide korraldaja Viivi Voorand. Sama au osaliseks said teiste seas veel ka Virumaa poistekoorile tuula tiibadesse andnud dirigent Hirvo Surva, paar aastat Rakvere teatritki juhtinud Baltoscandali käivitaja Peeter Jalakas, Rakvere teatri endine näitleja Felix Kark ning Virumaa Teataja kaasautor, teatrikriitik Pille-Riin Purje.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles