Ida prefektuur kehtestab jääle mineku piirangu

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jää Peipsi järve ääres. Foto on illustratiivne.
Jää Peipsi järve ääres. Foto on illustratiivne. Foto: Sille Annuk

Muutuvad ilmaolud toovad alates teisipäevast kaasa Peipsi järvele mineku piirangud.

Kiiresti muutuvate ilmastiku- ja jääolude tõttu on Peipsi järvel tekkinud pragusid ja lahtise veega auke. Alates 24. veebruarist on lubatud Peipsi järve jääle väljuda jalgsi ja maastikusõidukitega Ida-Viru ja Jõgevamaa maakonna piirist kuni Lagedi külani (Lohusuu vald) kuni ühe kilomeetiri kaugusele kaldast. Lagedi külast kuni Vasknarva külani võib jalgsi ja maastikusõidukitega jätkuvalt minna kuni viie kilomeetrini kaldast.

Keelatud on Peipsi järve jääle minek ojade ja jõgede suudmetele lähemale kui 200 meetrit ja Narva jõe suudmealale lähemale kui 500 meetrit.

„Jääolud võivad pehmete ilmastikuolude tõttu kiiresti muutuda, seetõttu tuleb järvel liikudes olla äärmiselt tähelepanelik, eriti ojade ja jõgede suudmetes. Väljumiseks lubatud alal leitud lahtise veega ohtlikest kohtadest palume teavitada koheselt lähimat kordonit,“ lausus Ida prefektuuri piirivalvejuht Indrek Püvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles