Teater kõndis naeruga läbi kaduviku

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teatripeo ilusad ja elusad hetked. Muusikalised retked ajalukku, kadunud, kuid vaatajate mälus elavatesse lavastustesse - värsked interpreteeringud, hingelised esitused.
Teatripeo ilusad ja elusad hetked. Muusikalised retked ajalukku, kadunud, kuid vaatajate mälus elavatesse lavastustesse - värsked interpreteeringud, hingelised esitused. Foto: Marianne Loorents

Rakvere teater võttis 75. sünnipäeva puhul publiku käekõrvale ning jalutas lauldes läbi kaduviku. Elustusid ammused lavastused, inimesed, kirjapandud sõnad, jutustades maja loo. Hingeminevalt.

Kaduvikumehed, kelle tahtel minevik end ilmutas, tegutsesid laval aegluubis, vaatasid otsekui ajaudust kerkivaid stseene vaikse hämmeldusega.

Need kaks teatri hinge ja vaimu väljendavat ajaülest mustvalget tegelast, kes ühel kunagisel teatripeol materialiseerusid, on muutunud lahutamatuks osaks Rakvere teatri värvikast kuvandist, lõid teatriaja ja -maja loomisel usinalt kaasa – küll redelit tassides, küll kargupillil rütmi krõõpsides või hoopis vaikse viipega vaataja tähelepanu suunates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles