Riigipea jagas seekordsed teenetemärgid Rakvere teatris

Aarne Mäe
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves ja proua Evelin Ilves tänavu aasta alguses Rakvere teatris teenetemärke üle andmas.
President Toomas Hendrik Ilves ja proua Evelin Ilves tänavu aasta alguses Rakvere teatris teenetemärke üle andmas. Foto: Marianne Loorents

Päike võttis riigi sünnipäeva eel Rakveres vastu 99 tublit inimest, kes pälvisid presidendilt kõrge tunnustuse. Külaliste tähtsust rõhutasid vahisõdurid teatrimaja uste kõrval. Riigipeaga koos oli Rakveres ka proua Evelin Ilves.

“Kui vaatame selle aasta riiklike autasude saajaid, siis näeme tugevat Eestit. Näeme Eestit, kelle inimesed hindavad oma riigi iseseisvust, mille alus olemegi me ise – meie haridus ja haritus, meie töö ja kutsumus, meie pered, meie oskus märgata abivajajaid ning meie kindel meel hoida enda maad. Teile toetubki Eesti,” kõneles president Toomas Hendrik Ilves Rakvere teatris enne seda, kui andis pidulikul tseremoonial “Eesti tänab” üle riiklikud autasud.

Kontsertosas laulsid Bonzo ja Rakvere teatri näitlejad. “Tublid poisid,” tunnustas muusik Vaiko Eplik, üks aumärgi saajatest, lavalt tulnud Ahti Bachblumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles