Presidendi külalistele valmistati ka Lahemaa pihlakat konjakis

Aarne Mäe
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maren Rits kasutas vabariigi aastapäeva pidulikes suupistetes rohkesti kohalikku päritolu toorainet.
Maren Rits kasutas vabariigi aastapäeva pidulikes suupistetes rohkesti kohalikku päritolu toorainet. Foto: Meelis Meilbaum

Presidendi vastuvõtul Jõhvi kontserdimajas oli suupisteid valmistavate kokkade hulgas ka Sagadi mõisa peakokk Maren Rits.

Tema menüüs olid metssealihast terriin, mahekõrvitsa­kreem, Lahemaa pihlakas konjakis, ehe Viru pipraribi, Lääne-Virumaa põhjarannikul kasvanud karulauguga maitsestatud või, Pätsi seemneleib, roosa pärlsibul, Sigwari pipradekooris veiseliha, kohupiima-mädarõikavaht, orgaaniline peedimoos ja Kaarli talu speltajahust tuuletaskud.

Hõrgutavate kehakinnituste hulgas oli ka muud Virumaale omast, näiteks Narva silmud või soolatud Peipsi koha, Konju mõisa kitsejuust ja magustoiduks isegi Simuna vaarika trühvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles