Elanike tahe kaotas kaardilt Mädapea tee

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõusu tänava jupile tuli niikuinii uus nimi panna, sest tänav ei saa kolmeharuline olla, Mädapea tee on aga sealsete elanike arvates liiga halva kõlaga, et tänavanimi olla.
Tõusu tänava jupile tuli niikuinii uus nimi panna, sest tänav ei saa kolmeharuline olla, Mädapea tee on aga sealsete elanike arvates liiga halva kõlaga, et tänavanimi olla. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere linnavolikogu määras kolm uut tänavanime, millest kahe puhul oli tegemist elanike soovist alguse saanud protsessiga.

Nii kaob ajalukku mitte just kõige kaunima kõlaga Mädapea tee. Rakvere abilinnapea Rainer Miltop selgitas, et sealsed elanikud soovisid ilusamat tänavanime, teisalt oli aga vaja panna nimi Vallikraavi tänavalt Tõusu tänavale viivale lõigule, mis varem oli Tõusu tänava osa. Nii moodustus aga kummaline kolmeharuline tänav ja uue seaduse kohaselt ei saa tänav selline olla.

Nüüdsest ongi Rakvere linnas tänav nimega Annemäe tee, mis saab alguse Tõusu tänavalt ja ulatub üle Vallikraavi tänava linna piirini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles